duminică, 29 mai 2011

HIDRATELO - morcov, catina si galbenele

Nu imi vine sa cred ca nu am scris pe blog despre cel mai bine vandut sapun al meu :)) Acesta a fost  special creat  pentru baietelul meu Lucas. Urmeaza si unul special pentru Thea. Maceratele stau cuminti la soare....

Ingrediente: uleiuri saponificate de masline, samburi de struguri, unt cacao, cocos, floarea-soarelui, ulei de galbenele,ulei de catina, suc proaspat de morcov. Fara parfum

Uleiul de morcov este o sursa abundenta de vitamina A si se poate incorpora oricarui amestec. Este de ajuns sa se adauge cateva picaturi intr-o sinergie ca sa se profite de puterea lui de regenerare celulara. Acest ulei este recomandat pentru tratamentele faciale. Dar nu trebuie folosit abundent, pentru ca poate sa dea o culoare galbuie pielii. O concentratie de 10% intr-o sinergie de uleiuri vegetale este suficienta.

Uleiul  de galbenele are efect antiinflamator, cicatrizant, bacteriostatic, antiseptic ,imunostimulator, reepitalizant,emolient

Uleiul de catina ajuta la incetinirea proceselor de imbatrinire, de neinlocuit in prepararea cosmeticelor cu efect antirid dedicat tuturor tipurilor de piele.

Un sapun hidratant, ideal atat pentru bebelusi cat si pentru cei cu pielea uscata si sensibila.


Greutate: cca 100 gr

culoarea poate fi diferita de la un lot la altul

sâmbătă, 28 mai 2011

Recenzii, feedbackuri, articole, presa...HELP

Am o mareeee mareeee rugaminte. Ajutati-ma  va rog sa imi adun recenziile, feedbackurile si promit sa ma revansez la sfarsitul lunii viitoare. Plizzz plizzz pretty plizzzz :)

Am avut o lista scrisa de mana(doooh) si normal ca am pierdut-o.

Va multumesc anticipat:)

marți, 24 mai 2011

Noir. Green SPA si Blu

Sunt atat de incantata de ultimele sapunuri si mai ales de fotografiile atat de reusite realizate de draga noastra EPI. Acum sunt intr-un internet cafe(la mama inca nu am reusit sa ma conectez) si imi vine sa il trag de mana pe proprietarul clubului sa ii arat minunile. My precious!!!!

Asadar, NOIR...cu carbune medicinal...mult, mult exact ca al Lorianei. Ori il cumparati in varianta mini direct de la ea, ori in varianta king size de la subsemnata. Imi amintesc cand primisem un Noir de la Loriana, iar sotul meu il prezentase musafirilor ca fiind cel mai misto sapun realizat de mine :))) Eu eram doar la inceput si turnasem putine sapunuri, iar Noir nu se numara printre ele. Cu jena ma scuzasem si am continuat sa le povestesc  de cea care avea sa ma sustina si sa ma invete trucuri despre acest minunat mestesug. Acum ca ea doreste sa o ia pe alt drum, renunatand momentan la sapunarit, am hotarat impreuna ca Noir si Spa merita sa mearga mai departe :). Sunt foarte, foarte multumita de sapun!

"Un săpun de lux, detinand secretele unui întreg ritual de frumusețe, NOIR se definește ca un expert în detoxifierea și purificarea tenului.
Componenta activă este cărbunele medicinal, care a fost utilizat în Asia din timpuri străvechi, pentru a curăţa şi detoxifia pielea.

Săpunul natural NOIR este portivit pentru tenul normal şi gras, realizând o curăţire în profunzime a porilor pielii, lăsând pielea iluminată şi întinerita. Combinaţia de uleiuri esenţiale de Tea-Tree, lavanda şi geranium  alunga instantaneu stresul de peste zi, acţionând în acelaşi timp la nivelul pielii. Efectele antibacteriene ale uleiurilor esenţiale completează acţiunea cărbunelui medicinal, pentru o curăţare delicată şi eficientă în acelaşi timp."

Ingrediente: carbune medicinal, uleiuri saponificate de masline, ricin, cocos, unt de cacao, floarea-soarelui. Uleiuri esentiale de lavanda, tea tree si genarium.
Un review fain il puteti citi pe blogul manie.ro

Urmeaza Green SPA, un sapun pe care nu l-as fi reusit niciodata fara sfaturile pretioase primite de la Loriana. Cred ca il voi turna cu emotie de fiecare data. Cine a mai turnat sapunuri cu sare de mare stie despre ce vorbesc. Reteta este putin de diferita insa fata de original. Ca orice sapunareasa imi doresc sa imi imprin personalitatea in fiecare sapun.

Ingrediente: clorofila, sare de mare, uleiuri saponificate de cocos, ricin si orez. Uleiuri esentiale: lavanda, menta. eucalipt si rozmarin.

Un sapun exfoliant cu muuuuta sare de mare si o aroma subtila, care te transpune in lumea relaxanta a SPA-urilor. Datorita procentului mare de ulei de cocos este foarte alb, ca spuma marii, ceea ce ajuta la instalarea senzatiei de calm, relaxare totala, trupeasca si mentala. Spuma este abundenta si extrem de cremoasa. Aroma retinuta de sarea de mare , te vor invalui in tonuri calmante, relaxante si revigorante

Clorofila este un colorant 100% natural, obtinut din lucerna.

Pe Blu il cunosteti deja, primul meu sapun si printre cele mai bine vandute datorita mirosului fresh si spumei abundente.

Ingrediente: uleiuri saponificate de masline, samburi de struguri, cocos, unt de cacao, albastru de metil, glicerina vegetala, ulei de jojoba, uleiuri esentiale de citronella, rozmarin si portocala

Toate acum in magazin 

duminică, 22 mai 2011

Ce ar putea contine un sapun cu adevarat natural...si ce nu

Poate demult ar fi trebuit sa scriu despre asta. Dupa concursul organizat pe
sfatul zilei, in timp ce citeam comentariile in loc sa ma amuz, respectiv inspir pe cuvant ca am ramas cu un gust amar.  Constatasem ca se stiu atat de putine lucruri despre un sapun natural.


1.Nu se poate realiza sapun fara soda caustica respectiv NaOH- hidroxid de sodiu pentru sapunurile solide sau KOH-hidroxid de potasiu pentru sapunurile lichide. Pentru un sapun de calitate se foloseste soda pura( concentratie de 98%). Aceasta se calculeaza cu ajutorul indicelui de saponificare. Ea dupa circa 24 de ore se neutralizeaza.
2. Uleiuri vegetale( masline, cocos, floarea-soarelui, soia, germeni grau, canepa etc). In principiu se poate folosi orice combinatie de uleiuri si unturi fiecare imprimand asupra sapunului anumite calitati: sapun tare/moale, spuma persistenta/abundenta/lipicioasa, curatare eficienta.
3. Unturi vegetale( cacao, mango, shea etc), ghee(unt clarefiat) acum destul de intalnite si pe piata romaneasca
4. Uleiuri esentiale nu sunt nici vegetale nici uleiuri de parfumare ci uleiuri extrase din  plante, seminte, flori, coaja sau alte parti prin distilare cu aburi, extractie cu solventi sau alcool. Acestea au puternice valorii nutritive si de vindecare, fiind mai puternice decat insasi planta din care sunt extrase. Acest lucru se datoreaza faptului ca de multe ori pentru o singura picatura de ulei pur este nevoie de cateva kg de petale. Acestea insa pastreaza aroma concentrata a plantelor
5. Apa distilata, infuzii sau decocturi din plante, lapte( de origine animala: vaca, capra,  oaie, magarita- sau vegetala: orez, migdale, soia etc) sunt necesare pentru dizolvarea sodei. Cantitatea de lichid necesar diluarii sodei trebuie sa fie intre 25-35% din cantiatea totala de uleiuri.

6. Alte ingrediente extra pentru particularizarea si imbunatatirea proprietatilor:

  • Uleiuri esentiale:

a) arome florale: musetel german( 5 ml=60lei), musetel roman(5 ml =39 lei), geranium( 10 ml =10 lei),  lavanda( 10 ml = 9 lei), palmarosa (10 ml= 10.7lei ), patchouli( 10 ml= 15 lei), rhododendron de nepal (10 ml = 19 lei), ylang ylang (5 ml= 16 lei)

b) arome ierboase aromate: busuioc, oregano, dafin(10 ml= 15 lei), patrunjel (10 ml=23 lei), rozmarin, cimbru(5 ml =45 lei)

c)arome proaspete: eucalipt, fragonia(5 ml= 30 lei), manuka, menta, tea tree
d)arome lemnoase: santal(10 ml =12 lei), dafin, scortisoara, lemn de trandafir( 10 ml=20 lei), mesteacan(10rml = 29 lei), cedru, pin, brad, terebentin, vetiver(10  ml= 30 lei)
e) arome rare si pretioase: tamaie( 10ml= 29 lei), mirt( 10 ml = 43 lei), jatamansi( 10 ml = 43 lei),  coada-soricelului( 2.5 ml= 30 lei), angelica( 5 ml= 86 lei), samfira sau fenicul de mare( 5ml= 65 lei), ferula galbaniflua, imortele(5 ml= 86 lei), magnolia(5 ml= 45 lei), roinita(2 ml= 65 lei), neroli(2 ml= 65 lei ), trandafir   rosa damascena Maroc(1 ml= 86 lei), rosa damascena Bulgaria(2 ml =125 lei ), vanilie (5 ml=25 lei), iasomie (2 ml= 48 lei ) tuberoze(0.5 ml=35 lei), violete( 5 ml= 70 lei), lotus albastru(0.5 ml= 38 lei)Argile(alb, bej, galbena, verde, rosie, roz, albastra, violet)

  • Petale de flori(musetel, galbenele, trandafir, lavanda etc)
  • Zat cafea, alge marine, coaja de fructe, pulberi de plante etc
  • Coloranti naturali
Nu stiu daca v-ati prins unde bat. Idea este ca nu am intalnit arome gen sub forma de ulei esential : mar, zambila, frezie, liliac, pepene rosu/galben, briza marii:)), piersica, tei, lacrimioare, lalea???,aroma de cappucino:)), iasomie, violete,  vanilie. Astfel de arome sunt aproape intotdeauna obtinute sintetic, ele nu contin adevarata aroma florala iar contributia in aromaterapie este nula. In alta ordine de idei, nefiind clar procesul de obtinere, acestea pot fi iritante pentru piele. Dar sunt mult, mult mai acesibile ca pret si persista mai mult in sapun. Asa  ca un mare NU pentru fragrance oils. Si un mare DA pentru essential oils. 

Ganditi-va la urmatorul aspect: pentru un calup de 1 kg sapun cu aroma de vanilie, trandafir sau iasomie e necesar cel putin 50 ml ulei esential. Asta pentru o aroma care sa se simta si dupa 3saptamani de uscare. Credeti ca pretul unui astfel de sapun se mai invarte in jurul sumei de 10 lei :) sau 20? sau 30?

Si inca un o  treaba care zau ma enerveaza . Ma refer la cei care sustin ca fabrica sapun natural dar totusi recurg la arome si coloranti sintetici/ alimentari. Dragii mei, e pacat sa imbacsiti un sapun 100% natural cu astfel de arome sintetice doar pentru a vinde sau pentru a oferi sapunului o aroma mai deosebita :) Bazandu-va pe faptul ca multi dintre consumatori nu sunt inca educati sa aleaga si chiar sa aprecieze un sapun 100% natural. Asa ajungeti sa produceti sapun de casa si atat. Nicidecum natural :) Mare pacat!

Sper din suflet ca aceasta postare sa vina in ajutorul celor care isi doresc un sapun 100% natural. Celor care, se intreaba ce inseamna ulei esential, ce uleiuri sunt responabile de spuma, ce rol are soda. Intrebari care am inceput sa mi le pun si eu in urma cu 2 ani.

sâmbătă, 14 mai 2011

Ambalaje si poze noi

Cutii origami realizate prin tehnica japoneza a plierii unei foi din hartie. 
Fiecare parte a cutiei – capacul si baza – este impaturita dintr-o singura foaie patrata. Nu exista lipituri.

Materialul este rezistent la umezeala. 
Atentie insa, acest ambalaj nu inlocuieste savoniera!


Acestea au fost realizate de mamica lui Bibi special pentru Luthelo. Indraznesc sa marturisesc ca sunt mult mai frumoase in realitate. 


Pentru ca nu am vrut sa cresc pretul sapunurilor  aveti posibitatea sa le adaugati separat in cos. Puteti de asemenea  specifica  prin intermediul mesageriei Breslo sau optiunii"mesaj  catre vanzator", care sapunuri le doriti ambalate. 


Intre timp Epi a mai fotografiat Magia Verde 




si balsamul Shikakai:




Iar cu aceasta ocazie va anunt ca mai stau la uscat doua minunatii, gata sa fie trase in chip. Plagiate e drept...dar e si asta o arta, nu?  Este vorba de doua dintre sapunurile Manufacturii Lorelai. Iar eu ma bucur sa le dau  viata mai departe, exact dupa aceiasi indici, aspect si aroma. Multumesc Loriana pentru incredere si suport!

luni, 9 mai 2011

ANUNT! Vacanta vreo saptamana

Incepand de maine o saptamana nu am net. Urmeaza o saptamana in care imi pun ordine in ganduri si nu numai. Cum nu pot prelua comenzile in aceasta perioada urmeaza sa le expediez  incepand de marti( 17 05. 2011). Pe Breslo voi onora comenzile in ordinea prmirii acestora.

Castigatorul de pe site-ul Sfatul Zilei urmeaza sa fie anuntat de administratori. Din pacate si cu dezamagire va marturisesc ca  nu a fost  foarte greu sa ma hotarasc. Promit si o postare referitoarele la viziunea celor ce au participat vis a vis de ingredientele care nu ar trebui sa lipseasca din sapunul ideal. Ingrediente care numai naturale nu sunt :(

O saptamana nemaipomenita!

vineri, 6 mai 2011

Jamaica, Neem Matreata si Vanilla Baby

EPI s-a hotarat sa abordeze un stilul vintage pentru fotografii...si chiar e mai aparte si foarte diferit fata de ce am intalnit pana acum.


JAMAICA -canepa & alge marine




Inspirata tot de o insula am turnat Jamaica: cu gandul la soare, alge marine pentru un gomaj bland, hidratare oferita de uleiul si faina de canepa, argila verde pentru  detoxifiere si reglarea excesului de sebum iar nu in ultimul rand o aroma puternica cu iz marin oferite de uleiurile esentiale de lavanda si rozmarin.




Promite o spuma abundenta. Asa ca a valurilor dupa furtuna.


Ingrediente: uleiuri saponificate  de masline,ricin, canepa , cocos, floarea-soarelui, unt de cacao, alge marine, faina canepa, argila verde, ulei esential de lavanda si rozmarin.


Fotografii  profesionale  pentru Vanilla Baby(ingredientele sub link)








si  mult asteptatul" `NEEM Matreata" un sampon solid special pentru scalpul iritat.






Ingredientele au fost adunate indelung si majoritatea  au proprietati antimatreata. Spuma nu este abundenta asa cum v-ati  obisnuit la celelalte deoarece pudrele in exces au inhibat acest efect.


Ingrediente: decoct de nuci de sapun*, uleiuri saponificate de neem BIO*, masline, cocos, unt cacao, ricin, uleiuri esentiale de palmarosa* si menta*,  pudra de bujor(indicatie scalp iritat), extract si pulpa de urzica*, glicerina vegetala, pudra shikakai*, polen


Toate ingredientele cu "*" au proprietati    antimatreata. Senzatia la clatire este nemaipomenita datorita uleiului esential de menta.


Uleiul de neem  si  palmarosa sunt recunoscute pentru proprietatiile antifungice, antivirale, antiparazitare si antibacteriene.Pudra de bujor calmeaza scalpul iritat, ingrijindu-l.


Pudra de shikakai sau fructul parului provine din India. Femeile inca din antichitate il foloseau sub forma de sampon sau masca. E adevarat ca nu produce la fel de multa spuma ca si sampoanele din comert insa compenseaza prin nivelul ridicat de saponine din compozitie - un elixir pentru scalp. Are un Ph scazut si nu distruge stratul protector responsabil de stralucirea parului. Mai contine acid oxalic, tartric, citric si ascorbic precum si doi alcaloizi. O infuzie din aceasta planta poatefbi utilizata pentru efectul antimatreata.
Acum si in magazin


Foto: Floriana Barbu

luni, 2 mai 2011

Ce cosmetice prefer...

Urmeaza o postare extrem de scurta. De ce? Pentru ca nu sunt prea multe de spus.
 Inainte imi era toaleta ticsita de cosmetice cumparate doar de dragul de a-mi satisface nevoia acuta de a cheltui.  Majoritatea expirau pentru ca ma limitam la un sapun/gel de dus bine mirositor si unul neutru pentru igiena intima, rimel, un fard pleoape si obraz, balsam de buze, deodorant, crema de corp si fata si parfum

Acum am ramas la aceleasi  cu singura diferenta ca sunt 100% naturale.

In prezent folosesc doar sapunurile mele, fie fara parfum sau aromate. La  samponul conventional am renuntat demult acesta fiind inlocuit cu sapunuri solide turnate tot de mine. Acum ma bucur de cel impotriva matretii cu ulei de neem bio, urzica si  pudra de bujor+ shikakai+ decoct de nuci+ palmarosa s.a.m.d....o nebunie pentru scalpurile sensibile. Zilele astea il urc pe rafturi de indata ce am poza de prezentare si etichetele.

Deodorantul Mama e alegerea mea cand doresc sa imi  pun in evidenta parfumul Inception de la Esentele Ameliei. Iar daca am chef de o aroma   fresh cu iz de citrice pun mana pe I love MAMMUT. Axilele mele sunt hidratate si multumite...parol!

Rimelul l-am primit de la o prietena reprezentant Lifecare(nu stiu cat  de naturale sunt). Nu mai folosesc demult waterproof dupa ce citisem niste articole care descurajau folosirea lor.

Balsamul de buze de la Nedeia. Acum le am pe toate cu unt de portocale....:) the best ever!!! Trebuie neaparat sa incercati balsamurile ei!

Fardul de pleoape si obraz realizate de  licuricel. Acestea sunt farduri minerale 100% naturale, fara urma de conservanti ori aditivi ieftini care irita si blocheaza porii. Intregul proces de pregatire al acestor cosmetice il gasiti pe blogul manie.ro. Tot pe acelasi blog, Gabriela aka licuricel organizeaza un concurs aniversar premiat cu farduri minerale. In fotografia Florianei aka Epi(botezata de al meu Lucas) am folosit aceste farduri si ma declar foarte multumita. Sunt exact ce aveam nevoie pentru zilele calduroase din vara care se anunta.

Va recomand din suflet  sa renuntati la cosmeticele cu chimicale mai ales ca alternativele sunt ATAT de la indemana.

Later edit: Se pot castiga 4 sapunuri Luthelo in cadrul unui concurs organizat pe Sfatul Zilei
Concursul se desfasoara timp de o saptamana, in perioada 2 mai – 8 mai 2011. Castigatorul va fi desemnat in data de 12 mai si va fi afisat pe site-ul  sfatulzilei.info si contactat pe e-mail-ul furnizat in cadrul comentariului.

duminică, 1 mai 2011

Recomandarile mele..."Crazy Design"


Astazi in mica pauza dintre joaca de-a masina de spalat vase si somnul mezinului, vreau sa va fac cunostinta cu o   WAHM - prima de la care auzisem despre acest concept de altfel- adica mama care lucreaza de acasa- asa ca mine. Aici Zoozie si-a spus punctul de vedere despre acest fenomen care incepe sa ia amploare si in Romania din fericire.

Si daca tot vorbim de virtual si micul nostru spatiu in care dorim impartasim un fleac, viata noastra sau de ce nu creatiile culinare, artisticesti sau whatever, dar platformele care ne gazduiesc nu au o varietate prea mare de sabloane, nu ne reprezinta sau dorim ceva unic, vesel si original. Pentru mine si stiu sigur ca nu doar pentru  mine, Alina Grigore a reusit cu multa rabdare, eficienta si profesionalism sa ma ajute sa imi dau seama de ce vreau defapt.
Asta este primul si cel mai greu pas, credeti-ma. Ea este responsabila pentru personalizarea forumului alternativ Super-Parinti, magazinul Manufacturii Lorelai, etichete si logo pentru Totul despre aromaterapie, magazinul Jovis, logoul pentru "Atasat la sanul mamei" header si logo la Scutecele si multe altele expuse in Portofoliu.

Asadar, daca va  doriti un design personalizat de  headere, logouri, carti de vizita, etichete, invitatii pentru evenimente speciale, unice fara widgeturi kitchoase  la preturi muuuuult mai rezonabile decat pe piata cred ca Alina este de departe cea mai potrivita persoana. Si daca momentan nu va permiteti, nu aveti nevoie dar doriti sa o promovati neconditionat iata aici codul de preluare pentru logoul ei atat de dragut:
 
Ea mai scrie si pe "Criticomamica" si "Basme pentru Maria".

NOTA: si o promotie generoasa...detalii aici.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails