sâmbătă, 17 martie 2012

Pericolul din spatele cosmeticelor uzuale

Cateva organizatii non profit au realizat niste cercetarii in urma carora s-a constatat ca prin rritualul de ingrijire a unei femei aceasta absoarbe in fiecare zi in piele intre 170 si 500 substante chimice pe tot corpul, adica in medie pe an cam 2,3 kg substant toxice cu potential cancerigen.

Cel mai des intalnim:
  1.  Parabenii(metyl, ethyl, prophyl, buthyl) - acestia inhiba dezvoltarea bacteriilor insa cele mai mici probleme pe care le pot cauza sunt reactii alergice si iritatii ale pielii. Ganditi-va la pielea bebelusilor in cazul asta.Absorbtia lor zilnica insa duce la dereglari grave hormonale.
  2. Imidazolidinyl urea( Germall 115) si diazolidinyl urea (Germall II) fac parte din conservantii antimicrobieni si sunt foarte toxici pentru organism
  3. Produsele provenite din petrol procesat chimic, adica uleiul mineral si derivate(parafina si alte petrochimicale). Acestea sunt folosite datorita pretului scazut dar si datorita faptului ca se poate integra usor in aproape orice compozitie. Chiar si produsele pentru bebelusi contin ulei mineral( vezi fantasticul Johnson Baby) si detin circa 10% din compozitia lor. Acestea perturba functiile hormonale, blocheaza porii, retin toxinele si inhiba dezvoltarea celulelor. Sunt suspectate de aparitia cancerului de piele
  4. Laurilul de sodiu, sulfatul de laurel sau sulfatul de sodiu(SLS) se foloseste in majoritatea sampoanelor, sapunurilor, pastelor de dinti, spumantelor de baie. SLS este ascuns sub denumirea de ”derivat de nuca de cocos” si provoaca eczeme, dermatite, iritatii, au efecte daunatoare asupra rinichilor si a ficatului. 
  5. Propylene Glycol-ul este folosit ca baza in fabricarea deodorantelor, antiperspitantelor, produselor de styling, creme, ape de gura, creme cu factor de protectie UV si poate dezvolta alergii, eczeme insa este un produs de toxicitate medie
  6. Stearalkonium Chloride este o substanta chimica folosita, de regula pentru efectul sau de inmuiere. Se foloseste in: balsam de par si creme si poate duce la producerea unor reactii alergice si iritatii la nivelul ochilor, pielii si mucoaselor.
  7. Butylated hydroxytoluene (BHT) este un ingredient cunoscut, folosit ca antioxidant in industria alimentara (E 321) si folosit pe scara larga in majoritatea cosmeticelor de ingrijire a pielii. Aceasta toxina poate afecta sistemul nervos, ficatul, rinichii, pielea si sistemul imunitar, in cazul in care concentratia sa depaseste limita admisa.
  8. Parfumurile sintetice din produsele cosmetice(Fragrance oil FO) contin mari cantitati de toxine si chimicale nespecificate.  De asemenea, colorantii sintetici folositi pentru aspectul compozitiei sunt folositi si in industria alimentara. Unele studii considera acesti pigmenti cancerigeni. 
Articolul complet aici: 
Tot ei recomanda un ghid de pregatire in casa a cosmeticelor 100% naturale, care o data cumparat vine la pachet cu produse de ingrijire de la Yves Rocher din care nu lipsesc o mare parte din ingredientele daunatoare de mai sus

2 comentarii:

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails