marți, 25 iunie 2013

Sanatate pentru ten de la Geea: Argilele

De multe ori, la targuri, sunt intrebata daca am sapun natural cu argila. 
La aceasta intrebare intotdeauna imi vine pe buze o alta intrebarea: "Pentru ce fel de tip de ten?"
Asemeni tuturor ingredientelor din cosmeticele naturale, si argila trebuie aleasa in functie de tipul de ten sau de problemele pe care dorim sa le rezolvam. Alegerea gresita a plantelor, uleiurilor esentiale, a argilelor, in general a unor ingrediente necorespunzatoare tipului de ten ori  problemei, duce de la pierderea din eficienta scontata pana la efecte contrare.


Astfel, vorbim de mai multe tipuri de argila:

Argila alba /Calmanta si decongestionanta, potrivita pentru tenul matur sau sensibil.
Argila galbena /Cicatrizanta, tonifianta si exfolianta, utila la ingrijirea tenului reactiv mixt sau gras.
Argila rosie/Detoxifianta, regeneratoare, este recomandata pentru ingrijirea tenului sensibil, tern si obosit. 
Argila roz/Curata cu blandete pielea sensibila, fiind ideala pentru tenul reactiv, cuperotic.
Argila verde/Bogata in oxid de fier, ajuta la eliminarea surplusului de sebum si a impuritătilor, fiind destinată cu precadere tenului mixt sau gras.
Argila violet/Destinata detoxifierii tenului uscat si sensibil, dar si crearii produselor de machiaj.




Dintre acestea, preferata mea este argila roz. E minunata! Pe langa faptul ca ofera o culoare naturala frumoasa sapunurilor, are si o gramada de calitati imprumutate de la cele doua argile din care este realizata:  lutul caolin rosu si cel alb.

Compozitie minerala. Acesta contine siliciu, aluminiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, sodiu, potasiu, cupru, zinc, seleniu, cobalt, mangan

Indicatii pentru ten/piele:
  • sensibila 
  • iritata
  • dezhidratata
  • cuperotica
  • obosita
Aceasta argila este linistitoare si restabileste stralucirea sanatoasa a tenului, respectand in acelasi timp Ph-ul pielii.  

Posibilitati de folosire: masti, impachetari, balneoterapie, sapun.



Contraindicatii: acest tip de argila nu este recomandata pentru uz intern.


Unele dintre cele mai eficiente metode de a utiliza calitatile deosebite ale argilelor sunt mastile. Iata o masca recomandata pentru tenul uscat si sensibil, pe care o puteti realiza singure. 


un bol de sticla sau portelan
o lingura de lemn, sticla sau portelan
o lingura de argila roz uscata la soare

o lingura de ulei de seminte de morcov 

2 ml extract uleios de salvie
putin ceai de musetel (daca consistenta este prea vascoasa)
Se amesteca compozitia pana se omogenizeaza apoi se aplica cu grija pe fata evitand zona ochiilor si a gurii. Nu lasati masca sa se usuce complet. Indepartati cu apa calduta apoi tamponati cu hidrolat de trandafir. Chiar dupa indepartarea acestei masti, ingrijirea si absorbirea oligoelementelor continua si peste noapte. Extractul de salvie si hidrolatul de trandafir inchid porii dilatati.


Atentie! Daca aplicati o masca cu argila roz, e de preferabil sa faceti acest lucru seara inainte de culcare. Pigmentii din argila roz tind sa ramana pe anumite tipuri de piele. Roseata ramasa dupa indepartarea mastii nu este o alergie. Peste noapte pigmentii bogati in oligoelemenente se vor absorbi fara probleme in piele. 

Si pentru ca am inceput cu o intrebare pe care o primesc in mod curent, raspunsul este "Da!". Aceasta minunata argila se regaseste in doua dintre sapunurile Luthelo




AME este un sapun natural ce contine uleiuri saponificate de argan, masline, ricin, floarea-soarelui, unt de shea si cacao nerafinat, argila roz uscata la soare, infuzie de ceai rosu Oolong, uleiuri volatile de salvie si roinita 

Acest sapun natural ingrijeste bland tenul sensibil si obosit echilibrandu-l. Salvia din compozitie are usor efect astrigent responsabil de inchiderea porilor dilatati. 




DREAMCATCHER este un sapun natural ce contine uleiuri saponificate de cocos, masline, floarea-soarelui, ricin, unt de cacao, argila roz, ulei esential de lavanda. Acest sapun natural bland si prietenos cu pielea promite o spuma fina gata sa va rasfete dupa o zi obositoare. Uleiul esential de lavanda este recunoscut pentru versatilitatea cu care trateaza inflamatiile, eczemele si starile de nervozitate. 


De argila roz numai de bine!
In speranta ca veti gasi informatia utila, ne citim peste o saptamana cu urmatorul ingredient!  :)



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails