vineri, 24 ianuarie 2014

Tetinele din latex, recipientele si sticlele din plastic un adevarat pericol

Un loc important in topul inamicilor ascunsi la vedere in casa noastra il ocupa tetinele din latex, recipientele si sticlele din plastic un adevarat pericol pentru sanatatea noastra.


Tetinele pentru sticle sunt de obicei realizate din cauciuc (latex) sau silicon. Tetinele sau suzetele din latex pot elibera nitrozamine cancerigene, in timp ce bebelusii/copiii le folosesc. De asemenea, acestea au tendinta de a se rupe mai repede decat tetinele de silicon, sau se pot fisura. In fisuri se adapostesc bacterile foarte nerabdatoare sa se dezvolte la 37 de grade in corpul bebelusului. ma apuca groaza cand ma gandesc ca fiica mea avea in jur de 7-8 pe care le rotea, invartea...OH!


Materiale nocive : cauciuc latex , plastic (BPA) , nitrozamine.

Sticlele din plastic comun contin policarbonat. In acest fel sticlele si conservele devin mai rezistente si flexibile. În studii separate, US Food and Drug Administration, Uniunea Consumatorilor și cercetătorii de la Universitatea Nagasaki în Japonia au constatat ca biberoanele din plastic policarbonat elibereaza un compus chimic numit bisfenol - A ( BPA). Acest compus se elibereaza mai ales in timpul pregatirii formulei de lapte sau sterilizare.

Cercetatorii au realizat un studiu comparativ asupra comportamentului sobolanilor jumatate dintre ei, primind BPA o data la trei zile. Cobaii expusi au devenit mai putin activi, s-au indepartat de zgomote si lumini puternice, erau usor de uimit si au aratat semne de fragiliate in zona capului. Semnalele emise de creier au aratat un influx de estrogen.
Sursa: 123RF

Aceasta substanta face parte din categoria chimicalelor cu potential disruptiv endocrin, care altereaza felul in care organismul produce hormonii.

In plus, unele sticle de plastic au pe partea interioara desene colorate, care se pot desprinde sau topi in timpul incalzirii.




Date fiind toate aceste informatii, este de recomandata folosirea tetinelor din silicon si recipiente de sticla care se pot spala, steriliza si reutiliza pana se sparg.
Daca totusi doriti sa renuntati intru totul la tetine, am vazut bebelusi care au fost invatati foarte devreme sa foloseasca cana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails