vineri, 11 aprilie 2014

THEA MIMOSA cu pudra de mimoza, unt de shea si ulei de neem


Am deosebita placere de a va prezenta cel mai nou sapun Luthelo: THEA MIMOSA cu pudra de mimoza, unt de shea si ulei de neem.
THEA MIMOSA este un sapun delicat si minunat care face si mai multa spuma datorita saponinelor mimozei.
Foto: Floriana Barbu

Ideea acestui sapun mi-a venit ca urmare a discutiilor referitoare la o planta care face minuni pentru piele, mimosa, discutii la care am luat parte intr-un grup unde parintii cauta alternative sanatoase si eficiente pentru copiii diagnosticati cu dermatita.

Mimoza sau " Arborele Pielii" a fost folosit in mod traditional de catre mayasi pentru efectul sau "magic" in cicatrizarea plagilor.
Mai recent, in Mexic, in urma unor dezastre(explozii si cutremere 1984-1985), pudra de mimoza a fost folosita cu succes pentru a trata victimele cu plagi arse. 
Efectele antibacteriene, antifungice si regeneratoare au fost absolut uimitoare. Aceasta pudra a suplinit cu succes lipsa medicamentelor in criza de atunci. Rezultatele spectaculoase, au atras atentia comunitatii stiintifice si acum aceasta pudra este folosita in preparate care vizeaza regenerarea tesutului cutanat( arsuri, fisuri, dermatite, etc.)
Pudra obtinuta din coaja de mimoza este foarte bogata in saponine si taninuri. 
Avantajele celor doua ingrediente active:
  • proprietati antibacteriene si antifungice foarte puternice
  • antioxidant puternic - capteaza radicalii liberi. In plus, taninurile blocheaza actiunea unor enzime responsabile de imbatranirea pielii( stres, UV, )
  • efect regenerator puternic cutanat folosit cu succes si in tratarea cicatricilor si vergeturilor
  • reface tesutul cutanat si stimuleaza microcirculatia. 
Indicatii: vindecarea ranilor, ingrijirea cicatricilor, acnee, arsuri, dupa expunere la soare, vergeturi( preventiv si curativ).

INCI: Olea Europaea Oil( ulei de masline), Sodium Theobroma cacao butter( unt de cacao*), Sodium castorate oil( ulei de ricin), Sodium Helianthus annuus oil( ulei floarea-soarelui), Melia azadirachta seed oil( ulei de neem*), Butyrospermum Parkii( unt de shea)*, Mimosa tenuiflora bark extract( Mimosa tenuiflora) Acacia decurrens flower wax( ceara de mimoza), Lavandula augustifolia( ulei esential de lavanda)

Aroma si culoarea sunt obtinute din ingrediente 100% naturale.
* ingrediente obtinute prin presare la rece, fara solventi chimici.

Despre efectele uleiului de neem,  untului de shea  si uleiului esential de lavanda puteti citi mai mult folosind linkurile ascunse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails