miercuri, 3 februarie 2016

Studiu: 80% din sampoanele pentru bebelusi si copii pot provoca alergii

Romania Libera a publicat un articol amplu privind ingredientele din sampoanele pentru copii pe care le gasim la raft in oricare magazin mare sau mic.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România lansează Campania națională de informare și conștientizare a consumatorilor intitulată „S.O.S. – produsele cosmetice și de îngrijire personală“. Alegerea unui produs cosmetic sau de îngrijire personală nu mai este un lucru atât de ușor de făcut, datorită multitudinii de ingrediente de natură chimică folosite la fabricarea acestor produse, dar și aspectelor ce țin de etichetare, coroborate și cu unele lipsuri de natură legislativă.
Această campanie de informare se adresează tuturor celor care sunt preocupați de propria sănătate. La fel ca în toate acțiunile sale, APC România își asumă misiunea să aducă la cunoștința consumatorilor informațiile necesare utilizării, în cunoștință de cauză, a cosmeticelor și produselor de îngrijire personală. De asemenea, vom răspunde la întrebările consumatorilor, dar vom prezenta și alternative la cosmeticele și produsele de îngrijire personală realizate la nivel industrial.
[...]

„Imaginează-ți că ai avut o zi grea la lucru și ultimul lucru pe care ți-l dorești este să pierzi vremea la coadă în supermarket. Vrei să scapi cât mai repede de agitația de acolo și să ajungi acasă. Ce faci? Arunci un șampon în coș, iar singurele repere după care poți alege sunt mirosul produsului, eticheta atrăgătoare sau amintirea reclamei de aseară de la televizor. De parabeni parcă ai auzit, și ai înțeles că nu sunt buni. Vezi scris mare: Paraben Free, și respiri ușurat, dar mai jos te pândește un chelator de care poate n-ai auzit până acum, dar e prezent pe aproape toate etichetele: Tetrasodium EDTA și Disodium EDTA. Ei sunt folosiți tot pe post de conservanți în cosmeticele colorate și parfumate pentru a le păstra aroma, culoarea vie și pentru a preveni râncezirea produsului. Câți știu ce înseamnă Sodium Lauryl Sulfate (SLS) sau Sodium Laureth Sulfate (SLES) și cât de dăunătoare sunt ele? Câți știu că, la fel ca și pielea, părul absoarbe și înmagazinează substanțele nocive din șampoanele cu chimicale? SLS-ul este un surfactant responsabil și de spumă. Un ingredient ieftin și nociv. Partea bună este că spuma se poate obține și în mod natural, prin saponificarea uleiului de cocos, ricin, rapiță, porumb. Există și pudre bogate în saponine (pudră de Shikakaius, pudră de mimoză, argilă Rhrassoul etc). Dar ele produc o spumă naturală și sănătoasă. Nu e de mirare că tot mai mulți oameni caută alternative naturale și sănătoase. Și mă bucur că mulți dintre ei sunt clienții mei“, a declarat Loredana KASCHOVITS, antreprenor cosmetice naturale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cartea de vizita sa-ti fie bunul simt.
Nu agreez comentariile rautacioase. Acestea vor fi eliminate automat.

Postari similare

Related Posts with Thumbnails